Hoppa till sidans innehåll

Motionsorientering


Under sommaren 2021 arrangerar vi åter vår populära Motionsorientering i Pålsjö skog, med start och mål vid gräsplaneran i östra sidan, mittemot krematoriet.

 

Vad är Motionsorientering?

Vill du ut i naturen och utmana dig själv på mer än bara löpning?  Då är motionsorientering något för dig! Här får du möjlighet att prova på orientering som motionsidrott. Det finns banor för dig som är nybörjare, men även för dig med viss erfarenhet. Det går också att välja på olika banlängder, från kort till lång.

 

Hur gör man?

När du har bestämt dig för att delta på en Motionsorientering är det bara att komma dit och anmäla dig på plats. Du väljer en bana efter din nivå och därefter får du en s k Sportident som registrerar dina stämplingar vid kontrollerna elektroniskt. Detta ger dig möjligheten att få tider dels på hela banan, men också mellan varje kontroll. Därefter är det bara att ge sig ut i naturen och gå, jogga eller springa runt banan. På plats finns instruktörer som är där för att hjälpa dig komma igång. När du kommer i mål kan du få ditt eget resultat direkt och en fullständig resultatlista med alla deltagare publiceras här på hemsidan efter arrangemanget. 

 

Var, när och hur?

I år håller motionsorientering på mellan den 1 juni till den 10 augusti på tisdagar.

Fram till till och med vecka 28 (13 juli) håller vi motionsorienteringarna på tisdagar med start möjligt från kl 18.00 till 19.00. Start och mål kommer att vara på gräsplanen i östra delen av Påsjö skog.

Den 20 juli arrangerar vi en lite annorlunda Micro-Sprint i området runt Pålsjö Slott.

De tre sista gångerna, den 27 juli, 3 augusti och 10 augusti blir det motionsorientering samt HSOK Sommarcup, dock på annan plats i Helsingborg. Se information senare i sommar.

Även i år, då Corona-pandemin påverkar oss mer eller mindre, så är föranmälan till motionsorienteringen ett krav för registrerade orienterare, för att vi skall ha en möjlighet att hantera vår tävling på ett säkert sätt, utifrån myndigheternas krav och rekommendationer. Anmäl er på Eventor.

Om du inte är medlem i någon orienteringsklubb så är anmäl på plats vid tältet, tänk på att hålla avstånd när ni kommer. Alla är välkomna enligt de regler och rekommendationer som myndigheterna utfärdat!

 

Kostnad

En karta kommer att kosta 50:- för en vuxen och 25:- för barn och unga under 20 år. Är du student betalar du endast 25:-. Har du lust att prova flera gånger så är det riktigt smart att bli medlem i HSOK. Kostar 400 kr, och låter dig springa alla gånger gratis. Prata med instruktörerna på plats!

I priset ingår kartan, chansen att låna kompass, SportIdent-tidtagning och en härlig runda i skogen.

 

Vill du veta mer?

Gå in och läs de senaste nyheterna om Motionsorientering i Helsingborg. Tryck här.

Uppdaterad: 15 APR 2018 09:25 Skribent: Erik Ahlström


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info