Hoppa till sidans innehåll

Motionsorientering


2020 års motionsorientering drar igång i slutet av april månad

 

Vad är Motionsorientering?

Vill du ut i naturen och utmana dig själv på mer än bara löpning?  Då är motionsorientering något för dig! Här får du möjlighet att prova på orientering som motionsidrott. Det finns banor för dig som är nybörjare, men även för dig med viss erfarenhet. Det går också att välja på olika banlängder, från kort till lång.

 

Hur gör man?

När du har bestämt dig för att delta på en Motionsorientering är det bara att komma dit och anmäla dig på plats. Du väljer en bana efter din nivå och därefter får du en s k Sportident som registrerar dina stämplingar vid kontrollerna elektroniskt. Detta ger dig möjligheten att få tider dels på hela banan, men också mellan varje kontroll. Därefter är det bara att ge sig ut i naturen och gå, jogga eller springa runt banan. På plats finns instruktörer som är där för att hjälpa dig komma igång. När du kommer i mål kan du få ditt eget resultat direkt och en fullständig resultatlista med alla deltagare publiceras här på hemsidan efter arrangemanget. 

 

Var, när och hur?

I år började vi redan i början av maj, närmare bestämt lördagen den 2 maj, samt 23 maj, bägge dessa gånger start mellan kl 10.00 och 11.00, från vår klubbstuga strax norr om Pålsjö slott.

Därefter kommer det vara motionsorientering mellan den 9 juni till den 11 augusti på tisdagar. Dessa motionsorienteringspass kommer vara på tisdagar med start möjligt från kl 18.00 till 19.00. Vi kommer vid dessa tillfällen hålla till vid HSOK:s klubbstuga strax norr om Pålsjö slott.. 

De tre sista gångerna, den 28 juli, 4 augusti och 11 augusti blir det motionsorientering samt HSOK Sommarcup, dock på annan plats i Helsingborg. Se information senare i sommar.

I år, då Corona-pandemin påverkar oss mer eller mindre, så är föranmälan till motionsorienteringen obligatorisk för att vi skall ha en möjlighet att hantera vår tävling på ett säkert sätt, utifrån myndigheternas krav och rekommendationer. Anmäl er på Eventor. Är ni inte medlem i någon orienteringsklubb så lägg ett mail till This is a mailto link och anmäl er. Alla är välkomna, i mån av plats!

 

Kostnad

En karta kommer att kosta 50:- för en vuxen och 25:- för barn och unga under 20 år. Är du student betalar du endast 25:-. Har du lust att prova flera gånger så är det riktigt smart att bli medlem i HSOK. Kostar 400 kr, och låter dig springa alla gånger gratis. Prata med instruktörerna på plats!

I priset ingår kartan, chansen att låna kompass, sportidenttidtagning och en härlig runda i skogen.

 

Vill du veta mer?

Gå in och läs de senaste nyheterna om Motionsorientering i Helsingborg. Tryck här.

Uppdaterad: 15 APR 2018 09:25 Skribent: Erik Ahlström


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info