Hoppa till sidans innehåll

Information COVID-19

22 APR 2020 21:12
Helsingborgs SOK informerar om föreningens hantering av situationen runt coronaviruset. Nyheten uppdateras vid behov.
 • Uppdaterad: 13 MAR 2020 08:32

Uppdaterad: 2020-07-06 klockan 12:00:00
 

Vi kommer sträva efter att fortsätta så normalt det bara går utifrån det dagsaktuella läget. Ändringar kan snabbt komma, positivt som negativt. 

Information från Skånes Orienteringsförbund:

Klicka för att komma till SKOFs hemsida

Information från Svenska Orienteringsförbundet:

Klicka för att komma till SOFTs hemsida

Missa inte!

HSOKs egna mindre och interna arrangemang under sommaren och hösten. Håll utkik i Eventor!

Samåkning

Visst är det bra att samåka! Men tänk på att det kan vara en källa till spridning av smitta mellan familjer. Så åk gärna familjevis.

Har du inte möjlighet att ta dig till aktiviteten på egenhand? Samåk gärna, men fyll inte en bil så att det blir trångt. 

Tre Skåningar och en Dansk

Med anledning av de restriktioner och rekommendationer som just nu råder, samt att tävlingsledningen inte ser några lättnader av dessa, har det beslutats att Tre skåningar och en dansk 2020 ställs in. Målet är att återkomma 18-20 juni 2021.

Arrangemang:

 • För att se vilka tävlingar som kommer genomföras eller ej hänvisar vi till Eventor. Vi rekomenderar dig att endast delta i tävlingar som arrangeras av en klubb i Skåne.
 • Folkhälsomyndigheten skriver att "Personer över 70 år uppmanas nu att begränsa sina nära kontakter med andra så långt som möjligt de kommande veckorna." Därmed avråder Svenska orienteringsförbudet att orienterare över 70 år avstår från orienteringstävlingar och att arrangörer stryker tävlingsklasser från och med D/H70.

Ungdomsaktiviteter: 

Vi har för avsikt att genomföra ungdomsträningar som vanligt, med vissa justeringar för att vi inte ska vara för många på samma plats.

På torsdagar har vi samlingsplats enligt nedan tills vidare:
- Grön vid klubbstugan
- Vit och Gul vid våffelstugan
- Orange/violett vid Thalassa

 • Självklart ska man stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom.
 • Vi fortsätter med våra ungdomsträningar på torsdagar, men utan dusch och fika tills vidare. Ta med egen vattenflaska. Klubbstugan kommer endast vara öppen för toalettbesök via huvudentrén.
 • Eftersom träningen hålls utomhus och att det inte är tillåtet att gå in (förrutom till toaletten) är det viktigt att föräldrar kan hämta sina barn direkt efter att träningen är slut kl. 19.00 på samma plats som där de lämnades.
 • Vi följer SOFT rekommendationer om att endast tävla i vårt eget distrikt och avråder därför våra ungdomar att tävla utanför Skåne. Däremot vill vi uppmuntra till fortsatt tävlande inom Skåne (i den mån det är möjligt).
 • Vår förhoppning är att kunna erbjuda orienteringsträning för våra ungdomar varje helg som ersättning för de tävlingar som ställs in. Mer information om det kommer.
 • En del av våra planerade resor/aktiviteter kommer att strykas eller ändras i sin utformning för att stämma med gällande regler och rekommendationer. Mer information om det kommer när dessa aktiviteter närmar sig.

OL-Nordväst:

Styrgruppen för OL-NV har beslutat om följande upplägg framöver:

Grupp 1 HSOK, FKB och OKK tränar tisdag jämn vecka och onsdag udda vecka
Grupp 2 HOL, ÖFK tränar onsdag jämn vecka och tisdag udda vecka

Fredrik kommer att närvara på tisdagarna för uppföljning som tidigare. På onsdagarna får klubbarna själva klara uppföljningen och hålla koll på att alla kommit tillbaka från skogen. Onsdagsklubbarna ansvarar även för inplockning av kontrollerna.

På lördagarna gäller samma klubbuppdelning, fm träning start mellan 10-11 och em träning start mellan 13-14. Fredrik gör alla förberedelser men närvarar ej under lördagen. Klubbarna sköter då allt själva + plockar in efter em passet.

Respektive träningsdagar kommer att delas på 2 aktiviteter i Eventor.
Endast medlemmar i samarbetsklubbarna i OLNV kan under dessa träningar erbjudas möjlighet att deltaga.
Ingen efteranmälan på plats och max 50 pers inkl.chaufförer/ledare gäller vid varje träningstillfälle.
Som vid alla aktiviteter gäller att man bara tränar om man är fullt frisk.

OL-NVs ungdomsläger som HSOK är arrangör till kommer att ställas in då det inte går att genomföras under rådande förutsättningar.

Veteranorientering

 • Med anledning av coronavirusets spridning i samhället har Folkhälsomyndigheten nu rekommenderat att personer över 70 år begränsar sina sociala kontakter och inte utsätter sig för folksamlingar. 
 • Veteranorienteringen som arrangeras i norra och västra Skåne kommer fortgå men i mycket avskalat format där också umgänget reduceras. Bland annat kommer omklädningsmöjligheter tas bort och och det blir ingen fika efter träningen. För frågor kring detta hänvisar vi till Stig Johansson. 

Träning

 • Veckans bana rullar på som vanligt! Alla är välkomna att ta en veckans bana, även om man inte är medlem i HSOK. 
 • Måndagsträningar (fokus på löpstyrka och kondition med vissa inslag av orientering) med Patrik rullar på som vanligt!

Klubbstugan:

 • Besök absolut inte stugan om du har symptom, även det minsta lilla.
 • Handdukar är borttagna från de gemensamma toaletterna. Använd istället papper eller egen handduk.
 • Uthyrning sker endast till klubbmedlemmar. I undantagsfall kan uthyrning ske till icke medlemmar med då med begränsningar kring tillåtet antal personer i lokalen.
 • Även om sammankomster under 50 personer är tillåtet och klubbstugan är dimensionerad för 50 personer behöver man tänka en extra gång på om det är lämpligt. Är man 50 personer i samlingslokalen är det trångt och eventuell smittspridning kan bli omfattande med svåra konsekvenser. Därför rekomenderas just nu att maximalt 25 personer vistas i samlingslokalen samtidigt. 

Allmänna råd:

 • Fortsätt följa informationen från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen, utrikesdepartementet, regionen, regeringen och andra myndigheter.
 • Lita endast på information som kommer direkt från ovan nämnda instanser.
 • Vid allmänna frågor kring viruset, besök krisinformation.se
 • Besök 1177.se för information om hur virusets symptom kännetecknas.
 • Endast du är sjuk och behöver vård ska du ringa 1177. Undvik att använda detta telefonnummer så gott det går på grund av den just nu höga belastningen.
 • 112 är absolut endast ett nödnummer för akuta situationer
 • Stanna hemma om du uppvisar symptom i luftvägarna.
 • Undvik social fysisk kontakt med personer som tillhör en riskgrupp. Det ska dock inte hindra dig från att hjälpa personer med t.ex inköp av mat och läkemedel.
 • Besök inte vårdinrättnigar, så som äldreboende eller vårdcentraler om du verkligen inte måste det.
 • Hosta och nys i armvecken.
 • Tvätta händerna noga och ofta med tvål och vatten i minst 30 sekunder.

Vid frågor om Helsingborgs SOKs hantering hänvisar vi för närvarande till styrelseordförande. Föräldrar till barn som deltar i ungdomsaktiviteterna kan också vända sig till ledarna.

Dennis Rudqvist 
Styrelseordförande
Helsingborgs SOK

Skribent: Dennis Rudqvist
Epost: This is a mailto link


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info