Hoppa till sidans innehåll

Deltagarrekord på kvällens etapp av HSOK Sommarcup

21 JUN 2012 20:46
I fantastik sommarväder bjöds det i kväll på den andra etappen av HSOK Sommarcup på Berga i Helsingborg. Terrängen bestod av bostadsområde med inslag av lite gräsmattor. De längre banan kom även ut på Berga industriområde där det bjöds på lite klurigheter på grund av vägarbeten och nybyggda hus.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:54

Det kom hela 44 personer till start till kvällens etapp vilket enligt osäkra källor är rekord. Om det var terränger, tävlingen, ungänget eller Patriks berykta rabarpaj som lockade så många kommer vi nog aldrig få reda på.

 

IMG_1751

 

I kväll bjöds på det som en riktigt "HSOK-etapp" med masstart men på något sätt hade de råkat göra slingor så inte alla kunde hänga. Trots att det var rejält med slingor på första varvet så var det ändå tätt mellan de tre första in mot varvningen och kartbytet. I ledningen var Erik några sekunder före Patrik och sedan kom Viktor ytterligare några sekunder efter. Efter en stor tabbe av Erik som glömde stämpla vid varvningen och fick vända tillbaka låg han helt plötsligt trea ca 45 sekunder efter och det blev till att börja jaga på den snabblöpta avslutningen på Bergas industriområde. Han hade kämpat sig ifatt nästa alla sekunder men de sista fick han gratis då alla tre började leta efter en öppning i ett staket som inte fanns i verkligen. Viktor lade sedan in ett ryck på näst sista och fick en lucka som tyvärr blev ointagligt trots att Erik plockade in sekund efter sekund på slutet. Det hela slutade alltså med andra rakar segern för Viktor i årets Sommarcup och han har tagit ett rejält grepp inför den avslutande jaktstarten. En stor glädje var Felix som sprang in på en fin fjärdeplats distanserad med 2:41 men där han fick springa hela slutvarvet i ett ingemansland. 

 

I den långa damklassen var det inte lika rafflade då Sofie inte fick motstånd av HSOKs förnärvarande mest lysande tjej - Stina Berg som fått lämna återbud. Sofie sprang ganska konfortabelt hem kvällens etapp. På andra plats spurtade Bitte Stensson stark in före Snapphanarnas Camilla Sjöstrand.

 

IMG_1743

 

Michael Carlsvärd tog en skön seger då han i kväll sprang hem mellan klassen före veteranen Roy Owesson som verkligen börjar visa fin Tjoget-form och på tredje plats sprang Helsingborgs SOKs egna ordförande Sven-Åke Emanuelsson in distanserad med 1:39.

 

I mellanklassen för damer tog Malin Thornemann ikväll hem segern 46 sekunder före FK Bokens Marie Nilsson och IS Kullens Ann-Marie Hansson. Riktigt kul att se att ungdomen är starkast. 

 

För att se resultat och bilder tryck här.

Skribent: Berit Jonsson


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info