Hoppa till sidans innehåll

Dennis tankar om Motionsorienteringen

21 AUG 2013 10:42
Under sommaren arrangerade HSOK Motionsorientering i Pålsjö skog. Här kommer Ansvariga Dennis Rudqvists tankar kring arrangemanget.
  • Skapad: 21 AUG 2013 10:42

Projektet startade med planering från april månad och i samband med det började jag söka efter funktionärer som kunde hjälpa till. Jag behövde mellan tre och fyra personer var kväll. Något som inte visade sig vara helt enkelt till en början. Men när vi började närma oss starten hade jag hittat ett acceptabelt antal personer som kunde hjälpa till under kvällarna, men fler kanske behövdes vissa kvällar.

 

Den 18 juni drog vi igång och 28 personer kom till start. Ett väntat antal deltagare i och med att det var första gången denna sommaren. Därefter brakade det loss och vi såg ett stabilt antal deltagare på minst 40 personer med undantag den 30 juli som var kvällen efter uppehållet under 5-dagars.

 

Totalt gjordes 382 starter. 216 av dem var medlemmar i HSOK, 118 var vuxna och 47 var barn.

 

Intresset för att delta bland medlemmarna var stort. Det lockade flertalet gånger fler medlemmar än sommarcupen och kanske till och med våra klubbträningar som äger rum under höst vinter och vår. Det är mycket roligt att se att så många vill träna orientering trots att det bara är i Pålsjö skog där vi oftast har våra klubbträningar.

 

Hur ser framtiden ut för motionsorienteringen? Det är en svår fråga att besvara. Först och främst måste intresset vara stort för att delta men framför allt måste det finnas ett större intresse för att vara funktionär än detta året. Kanske är det så att vi behöver hitta en ny huvudansvarig.

 

Mitt engagemang i årets motionsorientering var stort. Ett stort antal timmar har lagts ner på att fixa med tidtagning, skriva PM, lägga banor, sköta ekonomin, uppdatera hemsidan och eventor, skriva e-post, med mera. Jag har tyckt det varit kul att göra detta och min belöning har blivit siffrorna på antalet deltagare och framför allt de tack och beröm man får från både vana orienterare och de som för första gången vill prova på orientering. 

 

Tillslut vill jag tacka alla de som hjälpt till under kvällarna och alla som deltog!

 

Vid tangentbordet - Dennis Rudqvist

Skribent: Dennis Rudqvist
E-post: This is a mailto link


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info