Hoppa till sidans innehåll

Ett år försent i Åseda - Lite tankar ifrån Eriks huvud.

27 APR 2011 11:58
Då fick vi ett år efter det tänka datumet besöka den småländska småstadsorten Åseda för att ta oss an Sydsvenska 7mannakvalen (för HSOK även 4dams och 3H16). I perfekt vårväder anlände vi till det eminenta tävlingscentrumet där vi hade allt inom ett startpunktsavstånd, även om de hade förlagt sin startpunkt halvvägs hem kändes det som. Allt fanns inom skolområdet som vi höll till på, TC, boende, dusch och frukost.
  • Skapad: 27 APR 2011 11:58

Vädret gick inte att klaga på och kroppen kändes lätt och fin innan start. När man även fick dra på sig HSOKs nya tävlingströja så steg självförtroendet ännu ett snäpp och det kändes riktigt bra inför ett lopp för första gången under vårsäsongen. 20:59 fick jag och Björn äntligen gå fram till våra kartor bland 20 andra löpare och vitsippor. Kvällens fokus låg på kartkontakt, kartkontakt, kartkontakt och sen bara springa och kämpa sig runt banan. Pang (Lätt vissling av en funktionen) och 22 tokiga löpare tog tag i sina kartor, startade sina gps-klockor och drog iväg i raskt takt genom byns gator och ut mot startpunkten och vildmarken. Tempot var riktigt högt i början längst stigen upp mot första kontrollen. Lite bom till ettan där vi gick på fel gaffel och skulle ha den längst bort. Tappade täten men gick sedan bra ett par kontroller. Liten miss på väg mot fyran där jag drog in min klunga igenom ett svårforcerat grönområde. Låg bra med och kände mig förhållandevis start. Långsträcka mellan kontroll fem och sex väntande. Jag drog ut från kontrollen tätt i haserna på en Kalmar löpare som tyvärr orienterade ännu knackigare än vad jag gör (säger en hel del om hans kapacitet rent tekniskt). Långsträckan gick riktigt dåligt och tillslut beslöt jag mig för att släppa hans rygg och ta mina egna välval och tur som jag hade så hade klungan jag var missat i kontrolltagningen så vi kom ihop igen vid kontroll sex. Sedan var det gemensamt i stort sätt hela vägen in mot mål och jag bestämde mig för att bara ligga med och mysa i den fina småländska skogen. Fjärde sista kontrollen var gafflad och jag hade den korta och fick kontrollen bra, men missade tyvärr nästa kontroll och klungan kom ifatt igen. Sedan drogs det på hela vägen in mot mål. Ca två och en halvminut efter täten växlade jag över till Victor och ett stabilt arbete var genomfört. Nu väntade en mysig torsdag kväll i vårnatten. Kvällens underhållning var när vi fick reda på att Angelika var ute och körde nattloppet för damlaget när hon egentligen inte alls kände för det och där på TC satt Matilda som brukar springa dem. Så kan de gå ibland. 


Efter stabila nattlopp ifrån de flesta av våra löpare tog nattsömnen vid och vi vaknade upp till en ännu mer fantastiskt vårsommardag. Det gick givetvis inte att hålla sig borta från skogen i detta vädret och vi var många nattlöpare som även gav oss ut på öppna banor för en extra träningsrunda. Våra löpare fick uppleva allt ifrån fina och väl tekniskt genomförda lopp till mer slitsamma situationer där kämparinsattsen och lagmoralen var hög. Helgens hetaste var nog ändå mina nyinköpta rosa skor. Det kommer gå undan i fortsättningen av säsongen. Nu väntas en veckas laddning inför 10mila.

 

 
 
Skribent: Felix Alnervik


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info