Hoppa till sidans innehåll

Första etappen av HSOK Sommarcup 2012 är avgjord

14 MAJ 2012 10:39
Igår kväll arrangerades den första etappen av HSOK Sommarcup 2012 med snudd på sommarvärme om vi är optimistiska och positiva i vårt tänkande. Etappen avgjordes i Jordbodalen och på Elineberg och även om orienteringen inte alltid är den klurigaste bjöds det ändå på varierad orientering med en hel del kupering.
  • Skapad: 14 MAJ 2012 10:39

Det kom hela 42 personer till start i de olika klasserna (Dam/Herr lång, mellan och nybörjare). Störta klassen igår var Herr mellan tätt följt av Dam mellan. Som ni kanske känner till avgörs HSOK Sommarcup genom att man får poäng för sin placering under de fyra första etapperna (man får tillgodoräkna sig resultatet från tre av fyra etapper). Poängen räknas sedan om till tid och den med högst poäng får starta först på den avgörande jaktstarten i Pålsjö skog i augusti.

 

IMG_1674

 

Viktor Stensson tog kommandot direkt i klassen Herrar lång under den inledande delen som bestod av kontroller strax intill TC i Jordbodalen. Han var redan i ledningen in mot första varvningen och släppte sedan aldrig greppet under etappen trots lite slarviga missar här och där. Det var ändå en ganska nöjd segrare vid målgång då han fått i sig lite kladdkaka trots att han tyckte banläggarens skoförslag "slits" inte var det bästa under den inledande delen.

 

IMG_1683

 

I damer lång var det länge en fight mellan Sofie Petersson och Lotta Lewis-Jonsson där den förstnämnda tillslut drog det längsta stået trots att banans längd mätte längre än hennes önskade 3500 meter (6330 meter denna kväll). Vi kan redan nu exklusivt för just er läsare avslöja att banlängderna kommer bli lite kortare nästa etapp enligt en nära kontakt till banläggarna.

 

Klassen dam mellan fick en segrare från Lunds OK vilket vi givetvis tycker är kul så inte HSOK tror de skall ha de lätt bara för de är på hemmaplan. Jenny Björk från Lunds OK tog en betryggande seger 4.12 före tvåan Marie Nilsson från FK Boken. På tredjeplats kom Malin Thornemann från HSOK som har framtiden framför sig!

 

Roy Owesson visar redan nu att han är en man för förstalaget i Tjoget då han satte alla på plats i herrar mellan och vann etappen 33 sekunder före Mikael Carlsvärd. Roy säger själv att det beror på att han tappat en hel del kilo och känner sig lättare och snabbare än på många många år. Peter Lincoln från FK Snapphanarna sprang in på tredjeplatsen i klassen.

IMG_1687 IMG_1700

 

Givetvis bjöds det även på en nybörjarbana där vi hade hela fem löpare till start igår. Kul att det finns ungdomar som kommer underifrån. Vi får även tänka på att några av våra nybörjarna från i år sprang mellan-klassen.

 

För att se bilder, resultat och winsplits går ni in på HSOK Sommarcups sida på hsok.se Tryck här.

Skribent: Bertil Svensson


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info