Hoppa till sidans innehåll

HSOK arrangerar DM

24 AUG 2018 18:06
Helgen 25-26 augusti arrangerar Helsingborgs SOK två av årets distriktsmästerskap i orientering uppe på Hallandsås. Här följer några fakta om hur arrangemanget går till.
  • Skapad: 24 AUG 2018 18:06

Planeringen inför distriktsmästerskapen i medeldistans och stafett har pågått i mer eller mindre två år av klubbens arrangemangsgrupp. Kartan är under 2018 nyritad med bland annat laserscanningar över området som grund. Banläggarna har blivit tvungna att gång på gång göra justeringr för att unvika jaktområden och skyddade betesängar, och fortfarande satsa på banor med god kvalitet. Tävlingens IT-avdelning har jobbat hårt för att lösa tekniska bekymmer som till exempel att säkra mobilnätsuppkopplingen för onlinekontroller och förvarningen på stafetten. Under två dagar kulminerar allt och har förhoppningsvis satt ett leende på nöjda orienterare när arrangemanget är över. Dock har en hel del arbete även skett under dagarna innan. 

På torsdagen innan samlades ett tiotal personer på klubbgården för att packa klubbkuvert med nummerlappar och säkerhetsnålar. Ytterligare en handfull frivilliga hjälpte till med att packa släp med tävlingsmateriell. Samtidigt har träflis placerats ut i området för att göra bland annat parkeringen tillgänglig för de 2-300 bilar som väntas till tävlingen. 

På fredagen åker ett starkt gäng TC-byggare upp till tävlingsplatsen för att förbereda så mycket det går när det kommer till infrastrukturen på TC. Just TC och även parkeringen har varit en utmaning att få att fungera inför dessa tävlingar. På grund av den mycket svåra torkan har tävlingsledningen valt att flytta TC in i skogen för att skona ängarna med värdefullt gräs som ska användas till foder för de djur som vanligtvis betar på ängarna. Trotts detta hoppas tävlingsledningen att deltagarna inte berörs och att tävlingen kan genomföras på ett smidigt sätt. 

På både lördagen och söndagen börjar dagen tidigt. Redan vid 6.30 ankommer de första funktionärerna till tävlingsområdet för att fixa till de sista detaljerna och sätta ut kontrollerna. 

Resultatet av hårt arbete och noga planering får vi se under helgen. För dig som är sugen på att springa och inte har en uppgift som funktionär hoppas vi såklart se i skogen.

Skribent: Dennis Rudqvist
Epost: Adressen Gömd


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info