Hoppa till sidans innehåll

Seger i Revinge by Night

18 OKT 2014 07:41
Igår kväll avgjordes nattstafetten Revinge by Night som arrangeras av Malmö OK och Lunds OK. Som ni hör på namnet går tävlingen av stapeln nere på Revingefältet.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2017 09:42

HSOK kom dit med ett lag och hade stora förhoppnings om en bra placering som tillslut kunde infrias efter en härlig upphämtning på slutsträckan av Felix, Patrik och Björn men vi tar det från början.

 

Klockan 19.00 skickades de tre första löparna iväg i varje lag och Erik, Fredrik H och Carin sprang iväg i full karriär. Något annat än först in på sträckan skulle vara ett misslyckande för Erik och tillslut efter lite besvär lyckades han med detta. Kommandot tog han redan mot K1 men hade problem med några kontrolltagningar i början och fick inte in flytet. Tyvärr fick han inte någon lucka då kroppen inte riktigt svarade samt med några mindre misstag in mot kontrollerna gjorde att de efterföljande löparna kunde hänga på. Han lyckades trots allt skicka ut Dennis, Stefan och Josefin i knapp ledning på en sekund. Carin och Fredrik gjorde stabila insatser på första sträckans väldigt terrängloppsbetonade bana.

 

På den snabba och lite kortare mittensträckan gjorde HSOKs löpare det väldigt bra men här tappades det lite tid mot riktigt snabblöpta Kontinet, Andrarum och Malmö. När Stefan och Dennis i stort sätt sida vid sida sprang in mot växling var laget ca fem minuter efter täten. Felix, Patrik och Björn drog iväg i en rasande fart mot kontroll ett men här gjorde tyvärr alla tre lite misstag några större än andra. Men trots det var farten hög och de kunde knapa in sekund för sekund som tillslut blev till minuter på de framförvarande löparna. Björn gjorde ett riktigt kanonlopp och sprang in först på sista sträckan nästan fyra minuter bättre än sina konkurrenter på sträckan. Trots en tvåminuters bom på första kunde Patrik vinna sin bana nästan två minuter och kom in som tredje löpare och nu stod det 2-1 mot Andrarum på slutsträckan. Publiken stod spänt och väntade och såg några lampor närma sig sista. Är det inte Felix löpstil hörde man bland publiken? Jo visst var de det när Felix sprang i mål cirka minuten bakom Patrik säkrades totalsegern i årets Revinge by Night och HSOKs löpare kunde inkasera varsin snygg röd handduk. 

Skribent: Bertil Nilsson


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info