Hoppa till sidans innehåll

Sommarskolan 2013

23 JUN 2013 17:03
Ungdomsledarna i HSOK arrangerar i år sommarskola i Pålsjö för ungdomar i åldrarna 9 till 12 år. Sommarskolan pågår i tre dagar, tisdag till torsdag, 18-20 juni. Som ungdomsledare i det förflutna var jag intresserad av att åka till gården för att titta.
  • Skapad: 23 JUN 2013 17:03

Jag kom dit onsdag förmiddag. Denna dag var det Rickard som höll i trådarna. Till sin hjälp hade han fyra ungdomar, Ellen, Malin, Anton och Astrid. Hela 22 ungdomar var på plats för att ta del av aktiviteterna i orienteringsskolan. Jag kom lagom in i klubblokalen där man först hade samling och Rickard gick igenom orienterings grunder. Håll alltid kartan passad mot terrängen och ha den punkt där du befinner dig närmast kroppen och den punkt dit du ska längst bort från kroppen.

 

Ungdomsledarna Mikael, Rickard och Edo turas om att ansvara för varsin dag medan våra fyra ungdom skulle vara där alla tre dagarna. Vid 12-tiden serveras lunch av Barbro som i dag var husmor.

 

Idag stod orienteringsmomentet snedda eller gena på programmet. Man sneddar i terrängen för att få en kortare löpväg och därigenom en snabbare tid. Innan gruppen gav sig ut i terrängen gjordes en uppvärmning. Deltagarna delades in i fem grupper och sprang en stafett där de skulle vika ihop en stor karta och sätta tummen på den punkt där man befann sig samtidigt som man sprang till sin ledare som stod lite längre bort. Sedan tillbaka och växla till nästa deltagare.

 

När det var dags för orienteringsmomentet kollade jag var första kontrollen var belägen och begav mig dit för att se löparna där. De kom i grupper med sina ledare. Det var idel glädje hos ungdomarna när de kom till den kontrollen och började genast planera nästa sträcka. Vi springer till jordvallen och genar där hörde jag någon säga. Det verkade som man redan förstått vad orientering går ut på.

 

Jag hade fått mitt lystmäte tillgodosett och åkte hem för en fika i trädgården. Det ser ljust ut för HSOK.

 

Bosse Öhgren

 

Fotografier av Bosse

Skribent: Felix Alnervik


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info