Hoppa till sidans innehåll

Sprint-KM avgjordes i strålande sol

03 MAJ 2012 07:09
Igår kväll arrangerades klubbmästerskapet i sprint tillsammans med Örkelljunga orienteringsgymnasium i strålande sol på Dalhem i Helsingborg. Det kom hela 64 orienterare till start från en uppsjö klubbar från trakterna runt om oss.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:46

Som vanligt bjöds det på både snabblöpt vägvalsorientering bland husen och lite långsammare och framför allt mer kuperade terräng runt kullarna i den norra delen av området. Det bjöds på en välarrangerad tävling signerad framför allt Sofie Petersson och Felix Alnervik men med stor hjälp av kontrollvakterna och banläggaren.

 

Det var en hård fight i D14-klassen där tillslut Malin Thorneman tog hem segern före Astrid Henriksson och Ellen Rosenkvist.

 

Stina Berg sprang igår hem sin andra raka KM-titel för året då hon med ganska stor marginal vann D17-34 klassen före Louise Nordahl och Moa Olsson. Den blev även andra raka segern för Erik Alnervik men i H17-34 klassen var det betydligt jämnare i toppen och ner till Patrik Johansson på andraplats var det endast 17 sekunder. 20 sekunder bakom Patrik sprang Fredrik Nilsson in på den sista pallplatsen ändast sex sekunder före David Arborelius och 12 sekunder före Axel Schulz på fjärde respektive femteplats.

 

Sara Wallin hade åkt över halva jorden för att vara med och tampas om de ädlaste medaljerna men fick tyvärr se förstaplatsen försvinna då Britt-Marie Stensson tog hem segern i klassen D35-49 2:20 före Sara.

 

Björn Svensson gjorde storstilad comeback efter en tids frånvaro där han konfortabelt sprang hem segern i H35-49 hela 2:54 före Johan Bökman och sedan Mikael Carlsvärd på tredjeplats.

 

Eva Emanuelsson tog hem segern i klassen D50-64 och Krister Karlsson vann herrarnas motsvarighet. 

 

Se resultat: Tryck här.

 

IMAG0470

 

IMAG0473

Skribent: TT


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info