Hoppa till sidans innehåll

Tillbakablick från Sydsvenska 7manna & 4dam

10 APR 2012 07:45
Sydsvenska 7manna & 4dam är över för i år och damerna visade framför allt att de är att räkna med i dessa sammanhang då de sprang in på en riktigt fin tredjeplats men smak på mer. Herrarna slutade tillslut sjua efter att varit med i täten under natten men sedan tappat några platser under fredagen.
  • Skapad: 10 APR 2012 07:45

Herrarnas 7manna föregicks av en hel del olyckliga skador och återbud men de lyckades trots det mobilisera två starka herrlag och ett lag i öppen kavle. Natten inleddes på bästa sätt och Niklas skämde återigen bort oss med en bra prestation och växlade som tvåa i den tremanna klunga som hade ryckt över fyra minuter mot resterande del av fältet. Bakom honom jobbade Felix på bra och trots vissa känningar i baksidorna bet han ihop och lämnade över till Fredrik Hjort på den andra sträckan. Fredrik var riktigt nöjd med sin sträcka och sprang någon minut snabbare än vad UK räknade med i den tuffa terrängen. För lag 1 var det Viktor som skulle försöka försvara utgångsläget men tyvärr slarvades det lite och till växling var han 4 distanserad med 1.52 av IKHP som gick loss med dryga minuten. Henrik tog över och gjorde ett stabilt lopp, han kände sig för ovanlighetens skull lite seg i benen och blev uphunnen av PANs Jakob Lööf men stängde ändå natten som 5a ca 8 minuter efter IFK Göteborg. För lag 2 var det Magnus som gick ut och visade att formen tros allt var ganska god och han plockade upp laget några placeringar inför jaktstarten.

 

Jakten började med att David gick ut och jobbade ner banan på ett bra sätt och höll femte platsen, han hade varit ikapp Orion men deras löpare blev tyvärr lite för stark för att följa med. I lag 2 gick en otursförföljd Björn ut och visade att han var tillbaka på allvar genom att bli åtta på sträckan och springa tre minuter snabbare än David i lag 1. Patrik som sprang sträcka fem för lag 1 gjorde någon minut mitt på banan men höll ihop det bra hela vägen till växling. I lag 2 hade Anton lite oflyt och tappade SI pinnen vid växling men han startade om och visade på lagmoral när han tog sig runt sin bana. På sträcka 6 var det Axel som hade en tuff dag i skogen och inte var helt nöjd med sin insats men det är bara att träna och komma igen. Joakim visade att han var på väg att komma tillbaka och gjorde en stabil insats för lag 2. På sistasträckan var det Erik som tyvärr tappade en plats men ändå förde in Lag 1 på en mycket fin 7e plats. När Per tog i mål lag 2 var UK och byggde TC på kungsbygget men jag utgår att han i vanlig ordning lätt och leende förde in lag 2 på en fin 20e plats.

 

I den Öppna kaveln blev det stor triumf för HSOK när Martin öppnade stabilt och Felix sedan ryckte åt sig en ledning och Mats Ranbro avlsutade med bravur och säkrade klubbens första stafettseger denna säsongen förhoppningsvis kommer det mer av den varan, varför inte första helgen i Maj.

 

För damerna började stafetten lite knackigt där både Julia och Matilda hade lite tungt på natten enligt egen utsago.

 

Sofie stack ut på jaktstarten 9:49e fter ledande IFK Göteborg men precis som vanligt springer "tanten" bra och vinner sin sträcka. Nyförvärvet från Örkelljunga Moa Olsson spinger bra för Lag 2 och för upp laget efter en sjundetid på sträckan distanserad med 6:33 mot "tanten". För Lag 1 tar Angelika över och springer bra men är ändå nästan åtta minuter efter IKHPs Johanna Jonsson som springer riktigt bra och vinner sin sträcka med hela 5:16 före IFK Göteborg. Rutinerade Lotta L-J går ut för Lag 2 och tampas tappern med de tuffa backarna i Vargadalen. På sistasträckan går Stina Berg ut för Lag 1 och som vanligt detta året gör hon ingen besviken då hon springer oförskämt bra och blir tvåa på sträckan ändast slagen med 1:10 av IFK Göteborgs Jenny Johansson.  Hon knapar in hela 4:20 på IKHP och tillslut är det bara 2:39 upp till andraplatsen. Även Elida gör ett bra lopp på slutsträckan för Lag 2 och för in dem på en sjunde plats. Totalt sätt så plockade Lag 2 in sju platser under dagen vilket är riktigt starkt. 

 

Det är riktigt kul att se att många har tagit stora kliv framåt under vintern och vi ser med spänning framemot kommande stafetter.

 

Skärmavbild 2012-04-10 kl. 08.01.49

 

Skärmavbild 2012-04-10 kl. 08.01.58

Skribent: Erik Alnervik


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info