Hoppa till sidans innehåll

Tre guld på RM för veteraner!

24 SEP 2012 07:45
Under helgen gick RM för veteraner i stapeln utanför Eskilstuna och Helsingborgs SOK representerades av sex stycken löpare. Bäst gick det för den färskaste veteranen Sofie Petersson som sprang hem dubbeln i D35-klassen! Den lite mer rutinerade Rune Isaksson fick åka hem med ett guld och ett silver.
  • Skapad: 24 SEP 2012 07:45

På lördagen arrangerades det en medeldistans i ett ganska tekniskt svårt område och Sofie höll huvudet kallt och vann 1:26 före hemmalöparen Katarina Liss. Sofie ledde loppet från första till sista steg. I H85 inledde Rune Isaksson med en bom men sprang upp sig och slutade 2:a endast 48 sekunder bakom, segraren Ragnar Hasselquist, Hallstahammars OK. Ständige antagonisten Curth Svensson Skåneslätten tog bronset distanserad av Rune med 9.08. 

 

På söndagen fick Rune sin revanch och vann den så prestigefylda långdistansen med 2:15 före Curth Svensson från Skåneslätten. Det var hela 13.32 ner till lördagens vinner Ragnar som på söndagen fick nöja sig med en bronsmedalj. För förstaårsveteranen Sofie blev det lite större marginal till andraplatsen på söndagen och hon vann med 3:20 trots en efterhängsen förkylning i kroppen.

 

Som ni kan se så är det inte kört fast man börjar komma till åren. Det finns många fina år kvar som orienterare och medaljerna kan fortsätta hagla ner.

 

Klicka här för resultat.

Skribent: Bertil Nilsson


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info