Hoppa till sidans innehåll

Vad hände egentligen på Jukola?

19 JUN 2012 08:39
När många av Helsingborgs SOKs medlemmar var i fullfärd med att arrangera årets 3 Skåningar & 1 Dansk begav sig sju förväntansfulla löpare till Finland för att ta sig an årets Jukola. Med privatjet från Kastrup till Helsinki trillade löparna in på tävlingscentrum under eftermiddagen.
  • Skapad: 19 JUN 2012 08:39

Solen hade inte riktigt släppt greppet om dagen när starten för herrkaveln i sant jukolamaner sköts iväg med ett rejält knallskott. De nästan 1700 lagen rusade iväg på den 12km långa första sträckan. Internt i laget var både förhoppningarna och förväntningarna på en riktigt bra första sträcka från Niklas högt ställda och även huvudpersonen själv var sugen på att verkligen leverera, därför blev det en lite tråkig överraskning när vi som var vakna såg att första radiopasseringen var på en 409e plats. Efteråt fick det dock sin förklaring då det hade lagts bort 5 minuter redan på den första kontrollen. Så han hade alltså fått brotta sig förbi smått osannolika 600lag mellan kontroll 1 och radio 1. Det kämpades ändå på bra och vid växel stämplade en rejält besviken Niklas in som 261a. Chans till revansch på Tjoget!

 

Jukola lahto 9

 

Erik som blev inkallad i veckan gjorde ett bra lopp med några mindre svängar och rejält trött lämnade han över till Viktor som 204a. Man kan ju tycka att han borde lärt sig av sambons misstag och tagit 1an säkert men icke. Så fortsatte det sedan några bra sträckor blandat med några riktiga bottennapp. Trotts en stadig frukost med världens saltaste gröt började energin att tryta reda efter 45min och från och sista timmen var ett rent lidande. Trött och missnöjd lämnades kartan över till Fredrik som verkligen inte gjorde någon besviken, 132a på sträckan och lite smågrinig för att någon hade lagt en sjö under sträcket som han varit tvungen att springa runt lämnade han över till David. David fortsatte jakten på SOL och Pan 2 och passerade ytterligare ett gäng lag innan han lämnade över till Johannes på den 6e sträckan. Johannes gjorde ett stabilt lopp och var den i laget som hade bäst sträckplacering när han stämplade i mål som 131a lag. Björn som hade fått förtroendet att springa sista gjorde ett stabilt lopp och plockade även han några platser så att vi kunde avsluta som 128e lag. Med tanke på hur tävlingen startade och med en nyckellöpare på hemmaplan får detta ändå ses som ett klart godkänt resultat. Nästa station Tjoget för vi ska väll synas och höras på både campingen och i resultattavlan även i år?

 

IMG_1156_Kimmo_Hirvonen

 

 

Bilder från Jukola: Tryck här.

GPS-tracking: Tryck här.

Resultat: Tryck här.

Skribent: Viktor Stensson


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info