Hoppa till sidans innehåll

Vad hände i Alicante?

27 FEB 2012 06:02
Så har vi då äntligen kommit igång ordentligt med teknikträningen genom en vecka i Alicante-trakten på Spaniens östkust. Vi var ett glatt gäng som anlände till flygplatsen i lördags förra veckan och möttes då upp av Niklas och Viktor som kommit ner några dagar tidigare. Solen lyste på en klarblå himmel vilket höll i sig hela veckan. Temperaturen låg ofta på 15-20 grader när det var som varmast på dagarna. En del deltagare tog några gånger tillfället i akt att springa med bar överkropp vilket var ganska kontrastfyllt mot spanjorerna som inte sällan gick runt i tjocka jackor.
  • Skapad: 27 FEB 2012 06:02

Vi bodde på ett hotell i kustsamhället Torrevieja. Härifrån hade vi cirka milen bort till ett strandskogsområde där flertalet av träningarna var förlagda. Terrängen var ganska klurig och påminde mycket om Åhus-terräng. Här bommades det åtskilligt under veckan, även bland de som normalt är duktiga orienterare. Tyvärr lämnade uthängningen en del övrigt att önska. Kontrollerna bestod av vita snitslar (eller ibland toalettpapper…) som inte alltid syntes så bra även om man stod vid kontrollföremålet. Dessutom var det så tätt med kontroller att det inte var lätt alltid att veta om man kommit till rätt snitsel.

Vid några tillfällen var vi även uppe i bergen och sprang. Här bjöds det som väntat på mycket krävande banor men med otroligt fina vyer. Vi avverkade även ett par sprintar i Alicante. Till dessa pass blev det långa bilfärder och våra tidsplaner visade sig nästan alltid lite väl optimistiska men vad gör det när man har hela dagen på sig. Rödljuskörningar, förbjuden vänstersväng, sick-sack-körning mellan filer och vänstertrafik är dock användbart för att hålla nere körtiderna.

Tyvärr råkade vi ut för en del otrevligheter också under veckan. Värst var en hundattack men även några fall av magproblem.

Fredagen var sista träningsdagen innan hemresa och de båda passen denna dag var tävlingsinriktade. På förmiddagen sprang vi slingor och antalet slingor man skulle springa var seedningsberoende. Starten var gemensam och Fredrik visade hur viktigt det är med god teknik genom att plocka hem detta. På kvällen var det natt med masstart. Förhandsfavoriterna Niklas och Henrik sprang bort sig helt redan till första konrollen. Övriga löpare splittrades upp allteftersom och till slut var det Axel som imponerade och helt ohotad var först över mållinjen.

På fredagen anordnades även lägermästerskap i bänkpress i hotellets gym. Inte helt oväntat plockade Henrik lätt hem detta. Där bakom blev det många om andraplatsen då vi var tvungna att höja i steg om 10 kg och många kandidater därför stannade på samma vikt.

 

För att se bilder gå till vårt fotoalbum: Tryck här.

Skribent: Björn Hellrup


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info