Hoppa till sidans innehåll

Vinterläger 2013 i Spanien

26 FEB 2013 06:35
Under vecka 8 var 14 glada HSOK:are på OL-läger i Spanien. Flyget landade i Málaga dvs. i södra Spanien och vi tillbringade en halv vecka några mil norrut i bergen vid El Chorro och därefter en halv vecka mer vid kusten i trakten av Barbate. Temperaturen under veckan var mestadels 10-15 grader. Några av dagarna regnade det medan det i övrigt var omväxlande sol och molnigt.
  • Skapad: 26 FEB 2013 06:35

Det fanns kartor så det räckte och blev över och de flitigaste löparna stämplade ut på 15 OL-pass efter veckans slut. Uthängningen bestod liksom förra året av mindre snitslar men en klar förbättring var att nästan inga träningsområden överlappade varandra varför det inte var översållat med snitslar i terrängen som förra året. Några av deltagarna bytte ut vissa av OL-passen mot alternativträning i form av väglöpning. Vi hann också med att beskåda många fina vyer i detta bergiga land och inte minst i samband med bilresorna mellan träningarna.

 

IMG_2284


El Chorro-terrängen bjöd på många höjdmeter, ca 200-450 per träningspass om man körde hela banan. Här gällde det att tänka till på vägvalen vilket vissa löpare som är vana vid att limma strecket fick erfara på det första passet. Å andra sidan är det ofta lättare att skråa än i Sverige då slutningarna ofta har etager.

 

IMG_2336

 

IMG_2314


Barbate-terrängen bjöd i en del fall också på en del höjdmeter men även en del snabblöpt sandskog. Vi blev också varse att spanjorerna inte jobbar med detaljer som husuppvärmning varför vi efter varje träningspass fick samla ved att elda för att överleva den kommande natten. 


Mot slutet av veckan fick vi de mest kvalitativa passen i form av tävlingar. Dessa hade samlat en del av världseliten som Thierry Gueorgiou, Fabian Hertner, Philippe Adamski, Björn Hellrup m.fl. På fredagen var det en prolog i mycket snabblöpt nästan parklik skog och här lyckades Sofie bra i kvalificeringen och tog sig vidare ända till semifinal innan hon till slut fick se sig besegrad. På lördagen bjöds det på en mycket tuff långdistans där Fredrik visade god form och tog sig i mål på en fin 15:e plats av de 86 startande i herrelitklassen.


På söndagen blev det en lång bilresa tillbaka till flygplatsen i Málaga. Det var dock soligt och vi hade en fin utsikt över Marocko när vi rullade fram på en relativt högt belägen sydlig del av Spanien. Vi hann också med ett snabbesök i Storbritannien eller närmare bestämt Gibraltar. För att komma ut på denna klipphalvö fick man dock korsa en flygplats och vi fick först stå och vänta på ett flygplan som skulle lyfta. En lite ovanlig lösning men korsningen skyddades både av trafiksignaler, bom och fotanglar till dess att det var fritt att passera.

Skribent: Björn Hellrup


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info