Hoppa till sidans innehåll

Ett varmt och soligt Tjoget är över

07 JUL 2014 12:29
I helgen gick upplaga 39 av Tjoget i utkanten av Emmaboda i Småland. Tävlingsarenan höll till på Emmabodafestivalens område och det bjöds på klassisk tjogetterräng med öppen och fin granskog med en hel del blåbärsris.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2017 09:42

Helsingborgs SOK kom återigen till start med två taggade lag och den stora målsättningen var framför allt att ha kul och bli godkända. Det sista nämnda har visat sig lite svårt de senaste åren men i år lyckades båda lagen med denna svåra bedrift!

 

Som vanligt gick starten på den värmaste timmen på eftermiddagen 15.00 och det var trångt i starten och HSOKs två löpare som startade långt ner i fältet hade svårt att ta sig uppåt innan skogen tog vid. Patrik Johansson och Per Rudqvist gav sig iväg och det var tufft i värmen. Pers direkiv var att ligga i rygg på Patrik vilket han gjorde rakt igenom hela loppet förutom på slutet då han lade in rycket. 

 

Tävlingen rullade vidare för båda lagen och det gick lite upp och lite ner och lite upp men tillslut kunde Julia Dahl ta in första laget på en fin tioendeplats efter sjätte bästa tid på sträcka sju. Astrid Henriksson sprang för andra laget och förde även hon upp sitt lag till plats 39. 

 

Kvällen fortsatte med gemsan grillning och kladdkakeätning innan tävlingen skulle rulla vidare med jaktstart 01.00. Johannes och Joakim gav sig ut i jaktstarten och tävlingen rullade på fint under natten och morgonen. När det närmade sig slutspurten av tävlingen och den avslutande sträckan skulle springa iväg låg förstalaget på plats 11 och andralaget på 44. Stefan Norrestam i andralaget gjorde en bra instats på den åtta kilometer långa sista sträckan och tog upp laget till en slutgiltlig plats 43. Erik Alnervik gick ut ett par minuter efter framförvarande lag men kunde efter en snabb start plocka in den och till slut springa in laget till plats nio. Överlägsna vinnare i år var OK Orion. Stort grattis till dem! 

 

Ni finner de officiella resultaten på tjogets hemsida. Klicka här.

Foton från helgen hittar ni här

Skribent: Bertil Nilsson


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info