Hoppa till sidans innehåll

Första etappen av Sommarcupen är avgjord

04 JUL 2014 07:31
Igår kväll avgjordes den första etappen av årets HSOK Sommarcup i natursköna Ramlösa Brunnspark. Löparna fick kryssa runt bland fasaderna på de vackra gula trähusen i parken och genom ravinen norr om Brunnsparken.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2017 09:42

bild

 

30 stycken löpare kom till start under den lite muliga himlen i södra Helsingborg. För dagen var Patrik Johansson banläggare och det bjöds på banor med varierande sträckor på längden och höjden och en hel del trixande inne bland radhusen. Det gällde för löparna att hålla tungan rätt i mun så de inte sprang ner i fel ravin eller gick snett över de öppna gräsmattorna bland träkåkarna i brunnsparken.

 

I den längre klasserna för damerna tog Sofie Peterson, Skåneslättens OL kommandot direkt från start och ledde från start till mål. Julia Dahl från hemmaklubben var inte långt efter under loppet och var i mål 27 sekunder efter Sofie. Vi ser fram emot fortsättningen i klassen då tävlingen fortsätter om två veckor i Jordbodalen.

 

Den mellanklassen för damerna var det en betydligt större segrartid där Malin Thornemann kunde ganska konfortabelt springa hem segern före Helena Åhlin. Det blev en ännu större seger i mellanklassen för herrarna där Anders Wester från FK Boken var totalt överlägsen och sprang in 5:01 före HSOKs Stig Johansson för dagen klädd i supersnabba gröna tights.

 

Det var nio startande i den långa herrklassen och de senaste årens totalsegrare Erik Alnervik tog kommandot direkt i Sommarcupen och vann den första etappen trots en lite knackig start till första kontrollen. På andra och tredjeplats sprang David Arborelius, HSOK och Erik Bengtsson, Skogsfalken in.

 

Efteråt bjöds det på sedvanlig återhämtningskaka, denna gången signerad banläggare och arrangören Patrik Johansson. På menyn stod rabarberpaj med vaniljsås. Tävlingen och kakan uppskattades av såväl tävlande som publik och press. 

 

Länk till resultatlistan: http://eventor.orientering.se/Events/Show/10075

Skribent: Bertil Nilsson


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info