Hoppa till sidans innehåll

Komfortabla segrar för David och Sofie

17 JUL 2014 22:24
David Arborelius och Sofie Petersson sprang hem de båda långa klasserna i kväll på den andra etappen av HSOK Sommarcup. De leder nu totalen ganska komfortabelt inför tredje etappen om två veckor.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2017 09:42

photo2

Kvällens etapp som avgjordes i Jordbodalen på en nyritad sprintkarta bjöd på utslagsgivande vägval som segarna i respektive klass bemästrade väl.

Totalt sätt var det tretton startande i den långa herrklassen och David tog komandot direkt och lädde i stort sätt från start till mål. Tvåa blev Oskar Cervin följt av veteranen Per Rudkvist. 

Den forna HSOKaren men numera Skåneslättens SOLs Sofie Petersson tog en komfortabel seger i damernas långa klass före hårtsatsande Bitte Stensson. Tillslut skiljde det dryga sju minuter mellan ettan Sofie och tvåan Bitte. På tredjeplats sprang Sofies klubbkamrat Christina Olsson in. 

 

Långtidsskadade Stina Berg är så smått tillbaka vilket glädjer oss och hon tog idag hem segern i damernas mellanklass. Även här var det med ganska stor marginal ner till de något äldre Helena Åhlin och Eva Emanuelsson. 

Desto jämnare var det i herrarnas mellanklass där FK Bokens Anders Wester var snabbast i kväll på den 3240 meter långa banan. Han hade cirka två minuter ner till Helsingborgs SOKs ordförande Roy Owesson som bara var 48 sekunder före trean Tommy Peterson. Stig Johansson kom in på den snöpliga fjärdeplatsen endast elva sekunder efter Tommy.

 

I den yngsta klassen kom Gustav Friberg in på den snabbaste tiden följt av Clara Persson och Tyra Pettersson. Alla representerar arrangörsklubben HSOK. 

 

Klicka här för kvällens officiella resultat.
Klicka här för totalställningen i HSOK Sommarcup. 

 

photo9

Skribent: Bertil Nilsson


Gör din medlemsansökan här!

 

Postadress:
Helsingborgs SOK - Orientering
Dag Hammarskjölds Väg 81
25433 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info