Helsingborgs Skid- och Orienteringsklubb
Motionsorientering

Motionsorientering

Under sommarmånaderan arrangerar HSOKs Breddgrugpp vår populära Motionsorientering i Pålsjö skog, med start och mål vid gräsplaneran i östra sidan, mittemot krematoriet.

Vad är Motionsorientering?

Vill du ut i naturen och utmana dig själv på mer än bara löpning?  Då är motionsorientering något för dig! Här får du möjlighet att prova på orientering som motionsidrott. Det finns banor för dig som är nybörjare, men även för dig med viss erfarenhet. Det går också att välja på olika banlängder, från kort till lång.

Hur gör man?

När du har bestämt dig för att delta på en Motionsorientering är det bara att komma dit och anmäla dig på plats. Du väljer en bana efter din nivå och därefter får du en s k Sportident som registrerar dina stämplingar vid kontrollerna elektroniskt. Detta ger dig möjligheten att få tider dels på hela banan, men också mellan varje kontroll. Därefter är det bara att ge sig ut i naturen och gå, jogga eller springa runt banan. På plats finns instruktörer som är där för att hjälpa dig komma igång. När du kommer i mål kan du få ditt eget resultat direkt och en fullständig resultatlista med alla deltagare publiceras här på hemsidan efter arrangemanget.

Var, när och hur?

Motionsorienteringen arrangeras på tisdagar under sommalovet, normalt från mitten på juni till mitten på augusti. För exakta datum och detaljer se Eventor under Närtävlingar, eller på motionsorientering.se

Första delen av sommare arrangerar vii motionsorienteringarna på tisdagar med start möjligt från kl 18.00 till 19.00. Start och mål kommer att vara på gräsplanen i östra delen av Påsjö skog, mittemot Krematioriet.

I samband med O-Ringen veckan (normalt vecka 29 eller 30) gör vi lite förändringar.

Tisdagen under O-Ringen veckan brukar vi hålla en ”MicroSprint”. I en parkmiljö kör vi en kort och intensiv sprint, ofta med lite extra specialtillägg för att klura till det och göra det lite roligare.

De tre följande veckorna efter Microsprinten kör vi Motionsorientering i kombinations med HSOK Sommarcup. Då flyttar vi oss ofta från Pålsjö och besöker andra kartor, ofta samma kartor där 3-Skåningar och 1-Dansk arrangerades i staden. Exakta ställen postas på Evenor och Motionsorientering.se.

För att underlätta planeringen är vi tacksamma om ni anmäler ert deltagande i Eventor de gånger ni tänker springa.

Om du inte är medlem i någon orienteringsklubb eller om du glömt bort så är du ändi välkommen. Efteranmälan sker vid tältet/bordet där vi sitter och hanterar datorn, så kom dit och anmäl dig på plats.

Kostnad

Medlemmar i HSOK springer gratis.
För övriga kostar det 50:- vuxen och 25:- för juniorer samt studenter.
Har du lust att prova flera gånger så är det riktigt smart att bli medlem i HSOK. Kostar 400 kr, och låter dig springa alla gånger gratis. Prata med instruktörerna på plats!

I priset ingår kartan, chansen att låna kompass, SportIdent-tidtagning och en härlig runda i skogen.

Vill du veta mer?

Gå in och läs de senaste nyheterna om Motionsorientering i Helsingborg. Tryck här.