Helsingborgs Skid- och Orienteringsklubb
Naturpasset

Naturpasset

Orientera när du vill, var du vill och hur du vill! Naturpasset – mer än bara motion. Naturpasset i form av ett fotopass finns nu tillgängligt i Pålsjö skog och Helsingborg city.

Naturpasset är aktivt mellan 15 april och 15 september 2024 och kostar 100 kr som går till Helsingborgs SOK:s verksamhet. Betalas via Swish eller bankgiro.

Inköpsställe:

  • Helsingborgs SOK:s klubbstuga brevlåda på förrådet belägen mittemot omklädningsrummen och inte huvudentrén. Dag Hammarskjölds Väg 81: Öppet dygnet runt.
  • Pålsjöpaviljongen (https://paviljongen.com/) adress: Pålsjöpaviljongen 2, öppet 11- 16 med reservation för dåligt väder.
  • Löplabbet Helsingborg – klicka här för att hitta dit.

Hur gör jag?

I ett fotopass finns inga kontroller fysiskt utplacerade i terrängen. Para ihop kontrollerna 1-47 på kartan med motsvarande foto på baksidan. Ibland är fotot en närbild och ibland tagit ut över terrängen. Gå till platsen och kolla runt då fotot är taget på platsen. Anteckna bokstaven vid rätt foto. Skriv in bokstaven i respektive ruta på startkortet och gå sedan in på www.naturpasset.se för att delta i Naturpassets tävling, se nedan. Detta fotopass är aktivt för registrering 15 april till 15 september.

Hitta hit:

Pålsjö skog har ett flertalet parkeringsplatser i området några är markerade på kartan. GPS koordinater och en QR kod finns på kartan.
Helsingborg city är centrala delarna av Helsingborg en parkeringsplats är markerad i kartan finns många andra i staden. GPS koordinater och en QR kod finns på kartan.

Terräng:

Stad och parkmiljö med mestadels god framkomlighet.

Priser:

Lokala priser registrera minst 35 av 47 kontroller på Naturpassets hemsida eller lägg startkortet i Helsingborgs SOK:s brevlåda i Pålsjö skog. (Dag Hammarskjölds Väg 81)

Ladda ner informationsblad 2024

Du kan läsa mer om naturpasset hos svenska orienteringsförbundet.