Helsingborgs Skid- och Orienteringsklubb
Ungdom

Ungdom

Välkomna till Sveriges bästa ungdomsklubb – vinnare av Silverkotten 2022! I Helsingborgs SOK tränar vi orientering året om med vår fina klubbstuga i Pålsjö skog som självklar utgångspunkt.

Vill du prova på orientering? I början på varje termin arrangerar vi en nybörjarkurs där tar vi emot nya barn och ungdomar som vill börja med orientering.

Vi tar emot barn från och med det året de fyller 7, och vi förväntar oss att föräldrarna är med på träningarna under hela första terminen eller tills barnen klarar en enkel bana själva.

Fyll i formuläret för att anmäla intresse till att testa på orientering

Vid frågor – vänligen kontakta ungdom@hsok.se.

Vår verksamhet

Vi har idag totalt cirka 100 inskrivna barn och ungdomar i åldrarna 7 – 20 år fördelat på fyra åldersgrupper (HD10, HD12, HD14 och HD15-20) och 13 ledare.

Gå med i vår Facebook-grupp för att få de senaste uppdateringarna om träningar och läger!

Träningsschema

Vår huvudsakliga träningsdag är torsdagar då vi har gemensam klubbträning för alla åldersgrupper. Oftast utgår vi från vår klubbstuga i Pålsjö skog och fika serveras efteråt!

Alla träningar läggs upp i vår kalender som du hittar på hemsidan.

Läger

Flera gånger per år åker vi på tränings- eller tävlingsläger själva eller med resten av klubben.

Tävling

Vad är det där med att ”tävla”?

  • Tävling är en del av vår idrott, men det är inte mer än att träna på annat ställe än hemma – vi lär oss att orientera när vi inte känner igen oss!
  • Det är här vi träffar vänner från andra klubbar och umgås.
  • Alla tävlar på sin nivå, efter sina förutsättningar och att tävla betyder inte att man måste vinna eller mäta sitt resultat.
OBS! För att kunna anmäla dig till tävlingar (och en del träningar) behöver du inloggningsuppgifter till orienteringsförbundets tävlingssystem Eventor.

Följ denna länken för att lära dig mer om Eventor.

Så funkar orientering

På Svenska Orienteringsförbundets hemsida hittar man en utmärkt guide till hur orientering funkar. Där kan man läsa allt om kartan och alla karttecken m.m.
https://www.orientering.se/sa-funkar-orientering/

Du kan även läsa om vilken utrustning man behöver för orientering.
https://www.orientering.se/sa-funkar-orientering/utrustning/

Fråga gärna dina ungdomsledare om du har några frågor eller funderingar!